ArtRock.pl - Progressive & Art Rock w sieci!
Ten serwis korzysta z plików Cookies i podobnych technologii. Dowiedz się więcej » | zamknij
 
- 22.02 - Warszawa
- 23.02 - Kraków
- 22.02 - Wrocław
- 23.02 - Poznań
- 24.02 - Bydgoszcz
- 25.02 - Warszawa
- 23.02 - Częstochowa
- 24.02 - Łódź
- 01.03 - Wrocław
- 24.02 - Wrocław
- 25.02 - Chorzów
- 01.03 - Kraków
- 07.03 - Wschowa
- 08.03 - Zielona Góra
- 09.03 - Szczecin
- 10.03 - Gorzów
- 24.02 - Przybysławice
- 25.02 - Poznań
- 27.02 - Łódź
- 29.02 - Łódź
- 29.02 - Wrocław
- 01.03 - Gdańsk
- 01.03 - Sopot
- 01.03 - Bydgoszcz
- 08.03 - Kraków
- 08.03 - Gdynia
- 09.03 - Warszawa
- 10.03 - Przeciszów
- 09.03 - Kraków
- 10.03 - Lublin
 

Aktualności

03.11.2023 21:47 - Mariusz Danielak

David Cross Band: dziś premiera płyty, polskie koncerty już w lutym!

David Cross Band: dziś premiera płyty, polskie koncerty już w lutym!

David Cross to angielski skrzypek, klawiszowiec, kompozytor i wykładowca na London Metropolitan University. W latach 1972-1974 był członkiem legendarnej supergrupy King Crimson i wciąż ma oddaną grupę fanów. Dziś, 3 listopada ukazuje się  najnowszy studyjny album zespołu David Cross Band zatytułowany "Ice Blue, Silver Sky". Na płycie znajdują się zupełnie nowe kompozycje oraz wyjątkowe interpretacje klasycznych utworów King Crimson, takich jak "Exiles" i "Starless".

„Ice Blue, Silver Sky” - lista utworów:

1. Nurse Insane
2. Calamity
3. Nowhere
4. Exiles
5. Karma Gain
6. Over Your Shoulder
7. Starless

W lutym 2024 roku zespół  David Cross Band wyruszy w trasę koncertową, która zawita również do Polski. Podczas tych koncertów muzycy przedstawią materiał z legendarnego albumu King Crimson "Larks's Tongues In Aspic", któremu w tym roku przypada pięćdziesięciolecie wydania! Serdecznie zapraszamy!

DAVID CROSS BAND -  trasa ,,Larks’ Toungues in Aspic at 50’’

21.02.2024 godz. 19.00 - Katowice, Kinoteatr Rialto
22.02.2024 godz. 19.00 - Wrocław, Sala koncertowa Radia Wrocław
23.02.2024 godz. 19.00 - Poznań, Centrum Kultury Zamek
24.02.2024 godz. 19.00 - Bydgoszcz, Kuźnia
25.02.2024 godz. 19.00 - Warszawa, Hybrydy

Bilety:

179 zł przedsprzedaż, 199 zł w dniu koncertu.

Eventim, eBilet, Rock Serwis, Ticketmaster, CK Zamek, Kinoteatr Rialto, Klub Kuźnia.

Skład zespołu:

David Cross - skrzypce elektryczne
Jonathan Casey - śpiew, gitara
Sheila Maloney – instrumenty klawiszowe
Mick Paul - bas, śpiew
Jack Summerfield – perkusja

Wybrana dyskografia:

Memos from Purgatory 1989
The Big Picture 1992
Testing To Destruction 1994
Exiles 1997
Closer Than Skin 2005
Alive In The Underworld 2008
Sign Of The Crow 2016
Crossing The tracks 2018
Ice Blue, Silver Sky 2023

DAVID CROSS online:

www.davidcrossband.com

www.facebook.com/profile.php?id=100063465880269

Dodatkowe informacje:

www.klubkuznia.pl

www.facebook.com/kuzniaklub

www.instagram.com/kuznia.bydgoszcz

 

kolejne informacje:

ArtRock.pl na Facebook.com
ArtRock.pl RSS
© Copyright 1997 - 2024 - ArtRock.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.