Dajcie spokój z tymi pomysłami aby pobierać opłaty - prosta droga do prokuratora. Przecież nie macie praw do audycji, i nawet Kosiak, nawet PR nie ma praw autorskich do muzyki prezentowanej podczas audycji i nie mogłaby sprzedawać. Zobaczcie jakie podcasty wystawia PR - same audycje słowne. 2 zety za kilka audycji z chomika to dla potrzebującego naprawdę nie jest dużo. Można oczywiscie, tak jak ProgRodent, dzielić na 2 części i logując się na różnych uzytkowników ściągnąć bez opłat. Ale to wymaga odrobinę zachodu ze strony wystawiającego...
ps. NMP nagrywam na mp3 playera od kilku lat i nie sądze by dla PR miało to znaczenie czy słucham 'live' czy z nagrania 
Dzisiaj pierwszy raz sciagnalem audycje NMP.Niedawno co zalozylem konto i mialem dodatkowe 300mb transferu wiec nie stanowilo to dla mnie wielkiego problemu.Zaczalem sie jednak zastanawiac co bedzie gdy wykorzystam swoj limit? Niesmialo pomyslalem,ze ktos moze wrzucil pliki na inny serwer w stylu rapidshare.Zaczalem wiec przegladac ten temat.Przeczytalem o sendspace,torrencie,a na koniec zobaczylem informacje o wykupywaniu transferu na chomikuj.pl.Wszedlem wiec na strone,aby na wlasne oczy przekonac sie za co ludzie nie chca placic pod zadnym pozorem.Przerazilem sie! Dodatkowe 2gb kosztuje 3,66zl i starcza na jakies 19 audycji co daje nam jakies 4 miesiace sluchania.Jaki z tego wniosek? Ktos jest tu cholernie skapy.
P.S.Jedynym minusem teo rozwiazania jest format plikow.SPoro odtwarzaczy nie odtwarza *.ogg.
kalin - temat ogg był tu wałkowany wiele razy. format ten wprowadził przed laty Naczelny (gdy pliki były przez niego nagrywane jeszcze), w celu pewnego zabezpieczenia się. a przed czym, to się już domyśl 
problem z dostępnością plików jest rozwiązany ale pozostał problem z nocnymi planami...
... i nocne plany już aktualne
Moge dostac na prv info skad sciagac archiwalne audycje ?
nie chcę nikogo denerwować ale na którym chomiku znajdę tegoroczne audycje?( chciałoby się uzupełnić zasoby)
Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 06.03.2009 23:20 przez gutex.
tam gdzie wsześniejsze, pejzaze...
Wskrzeszam temat.
Ruszam z propozycją reuploadu wszystkich dotychczasowych audycji za pomocą multiuploadera. Rozwiązanie to jest o tyle korzystne, że przy 8 różnych hostingach nie powinno być większych problemów z limitami ściągnięć. Przesyłam link do najnowszej audycji, oraz prosiłbym o jakieś opinie co do pomysłu.
Będę w miarę możliwości wrzucał audycje, które jeszcze mam na dysku. Niestety nie mam ich zbyt wiele, ale postaram się resztę systematycznie ściągnąć i zreuploadować. Link do audycji 515, noc z 21/22 maja 2010 - [www.mirrory.pl]
Nie ma zgody na rozpowszechnianie plików! A już zwłaszcza na taką masową skalę.
Cytat:Pendragon
Torrentu juz nie bedzie, bo pokrzywdzona jest pierwsza osoba, ktora musi poswiecac swoje (skromne) lacza.
Zakładając, że pierwsza osoba udostępniająca audycję posiada łącze lepsze niż modem telefoniczny (=56kbps):
nieprawdą jest, że musi znacząco obciążać swoje łącze
nieprawdą jest, że musi specjalnie zostawiać włączony komputer
Programy do torrenta (np uTorrent):
pozwalają, żeby plik udostępniać w danym momencie np tylko jednemu chętnemu.
ściągnięty mały kawałek pliku jest automatycznie udostępniany dalszym chętnym.
Dzisiaj chyba rzadko się zdarzają łącza wolniejsze niż 1Mb/256kb. To spokojnie wystarczy, żeby w ciągu godziny przekazać plik wielkości 100MB.
Ja chętnie zostanę "tym pierwszym". Proszę tylko wrzucić najnowszą audycję np na filedropper.com, a link podać mi na priv, żeby chętni nie korzystali z niego, tylko z torrenta.
A kolega spojrzał na datę postu, który cytuje? Od tego czasu dużo czasu i bitów minęło 
Przypominam, że nie ma zgody na rozpowszechnianie tych plików po torrentach, megauploadach itp.
I nie jest to mój wymysł.