Noc Muzycznych Pejzaży :  Forum ArtRock.pl
Forum dyskusyjne audycji Piotra Kosińskiego Nocy Muzycznych Pejzaży emitowanej w Programie 3 Polskiego Radia 
Idź do wątku: <---->
Akcja: ForaWątkiNowy wątekSzukajZaloguj
Idź do strony: <--1234567-->
Bieżąca strona: 6 z 7
Re: Dostępność plików .ogg z audycją.
Autor: Tarkus (---.iFiber.telenet-ops.be)
Data: 30.04.2008 - 10:04:48

Zważywszy na porę nadawania, to mogą tam wstawić nawet Adama Słodowego albo kurs pisania na maszynie - zajęcia praktyczne i słuchalność będzie na zbliżonym poziomie.

Autor: WOJTEKK (Moderator)
Data: 30.04.2008 - 13:54:05

Cytat:
thom
Na marginesie radia szanowni państwo to się słucha live, bo jak spadnie zainteresowanie audycją live to zarząd Trójki wstawi tam coś innego np czarnego z łańcuchami i nie mam na myśli opony.
Jej, nastepna audycja redakcji katolickiej??? Fear

Prog-Rock-Free Area

Autor: Pendragon (---.adsl.inetia.pl)
Data: 30.04.2008 - 14:23:28

Cytat:
Tarkus
Kuźwa, co pomyśleć? Azureus myśli za użytkownika. A jak Pendragonowi nie pasuje, niech używa sendspace albo podobnych, dżizas. Albo box.com . Albo use google, Luke.

Kuzwa cos cie boli Tarkus? "sendspace i podobne" byly juz uzywane i nic sie nie sprawdzalo. Ciagle problemy byly, nie bede sie rozpisywac jakie, bo widac z ejuz i tak zbytnio cierpisz. Jak nie potrawisz zaproponowac cos konkretnego (komercyjny serwer albo ftp) to sie nie odzywaj. Potrzebuje pomocy a nie pierdzielenia... dżisas.

Autor: Tarkus (---.iFiber.telenet-ops.be)
Data: 30.04.2008 - 16:22:00

Zamiast pieprzyć bez sensu i kwękać użyj człowieczku gugla i znajdź sobie to, czego ci trzeba. Nie umiesz? To poproś kogoś kompetentnego, a nie zawracaj dupy. Inni potrafią a biedny Pendi nie potrafi. To może należy biednego Pendiego zastąpić kimś dla odmiany kompetentnym? :>

Autor: thom (Moderator)
Data: 30.04.2008 - 20:12:15

Pendi demonizujesz Tarkusa a już Ci pisałem kiedyś - umawiasz się z kilkoma osobami aby poseedowały troszkę a dalej przez pączkowanie. No nie uwierzę, że towarzystwo które namiętnie delektuje się sklepami wysyłkowymi marki Torrent/eMule etc nie chce seedować swojej audycji. :|

“Nie ma gorszej czy lepszej muzyki. Musi być tylko dobrze zagrana." - A. Rubinstein

Autor: Tarkus (---.acn.waw.pl)
Data: 30.04.2008 - 20:32:11

Daj spokój, przecież widać, że koleś chce, żeby mu na złotej tacy podać rozwiązanie, zamiast samemu raz w życiu pomyśleć. Poza tym obawiam się, że tego co chce Pendi to jeszcze nie wynaleziono :>

Data: 01.05.2008 - 09:46:26

Dobra, przewietrzyłem to wszystko, bo dyskusja zaczęła przybierać nieciekawy obrót.

Ale powiem tak - że jeżeli na tylu słuchaczy, wiernych, zajadłych - że hoho - nie znajdzie się kilka osób, które by wiedziały na czym polega zasys przez torrenty i jak to działa, to znaczy, że tej audycji słuchają osobnicy o inteligencji miedzy paprocią a pelargonią. Przeciez to raptem 5-6 osób załatwie sprawę.

Autor: *Błażej (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 03.05.2008 - 06:35:24

Podobno nawet posiadacze "chomików" mogą się gryznąć. A może ktoś udostępnia pliki prywatnie jak to drzewiej bywało? Albo torrenty majstruje? Cokolwiek...

Data: 05.05.2008 - 06:42:54

Błażeju to jest tak: "jak ja mam dostać to krzyczę pierwszy ale jak dać to mi się nie chce otwierać ust w odpowiedzi." Z audycjami zawsze był problem. Nawet jak je udostępnialiśmy to miałem telefony z pretensjami czemu to nie jest 256 kbps stereo, generalnie ludzi g-obchodziło co i jak. Kosiak pakuj audycje na CD tłocz w ilości 1000 szt. i sprzedawaj tak samo jak sprzedaje się Monty Pythona, TopGear, Teletubisie czy Ogród Dobranocny. Jak towarzystwo jest tak samolubne i nie chce seedować ani nie chce słuchać po nocy czy samemu sobie nagrywać, to innego rozwiązania nie widzę. Pons asinorum.

“Nie ma gorszej czy lepszej muzyki. Musi być tylko dobrze zagrana." - A. Rubinstein

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 05.05.2008 06:50 przez thom.

Data: 05.05.2008 - 17:58:40

Dalej proponuję zrzutkę na hosting. A najlepiej wykupienie czego trzeba na chomiku żeby nie było kolejnych przenosin. Duże to koszty w ogóle?

Data: 05.05.2008 - 22:39:56

w OVH dedykowany z 250 GB kosztuje jakieś 80 zł/mc.

Autor: Pendragon (---.ip.netia.com.pl)
Data: 06.05.2008 - 14:49:22

Niestety, to za drogo. Poki co bedzie jak jest - kto chce miec plik, bedzie musial zalozyc konto na chomiku i wykupic transfer. Za 2 zl mozna miec audycje z 2 miesiecy. Pewnie malo kto bedzie chcial czekac 2 miesiace by do konca wykorzystac transfer, no ale coz - to bedzie musial placic 2 zl na tydzien. Trudno. Moze z czasem zwieksza te bezplatne limity, zeby chociaz mozna bylo 1 plik sciagnac. Oczywiscie jesli komus bedzie sie chcialo tworzyc torrenty i potem podtryzmywac przy zyciu, to prosze bardzo. Niech tylko podaje co tydzien tytaj linki. Pozostaje jeszcze zmian apliku na mono i obnizenie jeszcze jego jakosci, tak by zajmowal ponizej 50 MB. Wtedy kazdy by mogl raz na tydzien sciagnac audycje. Jak na to sie zapatrujecie?

Data: 06.05.2008 - 20:17:22

Nie ma to jak zostawić pole do popisu kreatywnym. A takie rozwiązanie? Ktoś kupuje najtańszy serwer i pakuje audycję w dwóch formatach - "Nation" i 32kbps. Rejestruje sobie opłaty SMSami czy mikropłatnościami i robi: za 32 - 3.66 zł, za "Nation" 10.98 zł. Od sztuki. Zysk idzie na opłatę serwera. Audycję ssało regularnie 600 hostów - łatwo policzyć że w miesiącu gość jest w stanie zarobić na tym przy założeniu że połowa weźmie lepszą jakość .... 900 zł na każdej audycji, tych 4 w miesiącu czyli 3600 zł, po opłaceniu VATu za mikropłatności i haraczu dostawcom usługi. Opłaci serwer za 80 zł reszta to czysty zysk. smiling smiley Nawet gdyby wszyscy mieli zapłacić tego SMSa 3.66 zł (3 zł netto / 0,75 zł od operatora) to zysk jest na poziomie 1800 zł miesięcznie. Kto chętny? Dodam że jakiś % trzeba będzie płacić haraczu zaiksowi lub odkładać na prawnika bo Trójka lub Zpav lub inna agencja może się upomnieć. Przy koszcie serwera 80 zł /mc i zyskach 1800 zł do 3600 a nawet więcej jak z tych 600 osób 400 weźmie lepszą jakość (4200) to Pendi pracować byś nie musiał bardzo ładna pensja miesięcznie by ci wpadała. Ale to tak na pobudzenie kreatywności bo sam nie mam zamiaru się zajmować czymś takim.

Data: 07.05.2008 - 22:42:22

A wtedy inny ktoś wkurza się że każą mu płacić i majstruje tego torrenta. I nici z pensji.

Autor: tenon (Moderator)
Data: 07.05.2008 - 22:53:27

Kolega Pendragon napisał :

"Pozostaje jeszcze zmian apliku na mono i obnizenie jeszcze jego jakosci, tak by zajmowal ponizej 50 MB. Wtedy kazdy by mogl raz na tydzien sciagnac audycje. Jak na to sie zapatrujecie?

To może rozpowszechniać audycje w ogóle bez dźwięku , starczy 55 groszy na kwartał !

Data: 07.05.2008 - 23:31:24

Błażeju mówiliśmy o wariancie ekonomicznym. Jeżeli jest problem natury "nie zostawię włączonego komputera bo...." by torrent działał, może wizja płatnego pobierania zadziała na wyobraźnię. Dałem tylko przykład jak sprawę można rozwiązać. W końcu 3.66 to nie majątek a komputer chodzący na torrencie więcej prądu zeżre. Dla kogoś kogo stać na płytę za 40 zł czy koncert za 120 wydać 3.66 co tydzień - koszt niepełnych dwóch biletów MPK! to niezauważalna kwota - chyba że ma opór przed płaceniem w ogóle - ale serwer i czyjś prąd, czas, pomysł i cierpliwość opłacić jednak się powinno. Więc rozwiązanie prozaiczne - albo 3.66 co tydzień albo uruchomiony torrent. A tak to widzisz - płacisz i plik sam się ściąga, nie z prędkością torrenta ale z prędkością twojego łącza. Może zróbmy ankietę - tu można ankietę ładną zrobić i każdy może kliknąć.

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 07.05.2008 23:33 przez thom.

Autor: ProgRodent (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 19.05.2008 - 14:01:31

Witam

Jeżeli ktoś ma życzenie pobrać audycję za darmo z chomika to zapraszam (nazwa chomika taka jak mój nick). Wystarczy do tego celu własny darmowy chomik i drugi darmowy chomik np. żony, męża, dziecka, kuzyna...(audycja jest w dwóch częściach) lub tylko jeden chomik bo dla mniej wymagających jest cała audycja w niskiej jakości.

Pozdrawiam

Autor: Robb72 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 22.05.2008 - 13:14:04

Kurcze - tyle kombinacji żeby oszczędzić 2 zł. Jakoś nie chce mi się to pomieścić w mojej skąpej, poznańskiej łepetynie. Toż za 2 złocisze nawet porządnego browara się nie kupi.

Data: 22.05.2008 - 13:40:07

a bez wiekszych kombinacji mozna to mieć za darmo - wystarczy sobie nagrać.

Autor: kesiek (---.elgrom.laz.digi.pl)
Data: 24.05.2008 - 14:56:17

Witam

Ponownie zapraszam zdesperowanych na mój ftp. Namiary na początku wątku.

Uruchomiony na prywatnym kompuyterze, wiec nie zawsze działa. Transferem także nie zachwyca. Ale z pewną dozą cierpliwości można ściągnąć wszystkie audycje od 2006 roku. Z czego też sporo ludzi skorzystało przez ponad rok aktywności tego ftp. Mimo faktu, że nigdzie poza tym wątkiem namiary na niego nie pojawiły się.

pozdrawiam

-- Kesiek

Idź do strony: <--1234567-->
Bieżąca strona: 6 z 7

Akcja: ForaWątkiSzukajZaloguj
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
© Copyright 1997 - 2010 - ArtRock.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.