Witam
Rozumiem, że z oczywistych powodów mogą być problemy z umieszczaniem plików ogg na stronach artrock.pl. Z tego względu przejście na torrenta było dla mnie w miarę zrozumiałe i akceptowalne. Mimo początkowych oporów w korzystaniu z torrenta do ściągania audycji, sposób ten okazał się bardzo szybki i wygodny.
Nie rozumiem natomiast tego najnowszego przejścia na sendspace.com. Od czasu wystawienia dwóch ostatnich audycji do teraz włącznie nie udało mi się ich ściagnać. Po co była ta zmiana? Czy jest szansa na powrót do udostępniania plików przez torrent?
Słuchanie z plików jest dla mnie jedyną możliwością posłuchania Nocy Muzycznych Pejzaży...
pozdrawiam
-- Krzysztof 'Kesek' Palenta
szanse sa, ale mizerne. torrent to wielogodzinne (teoretycznie 24h) obciazenia lacza dla pierwszej osoby. a pozniej juz wiekszosc sciaga i wylacza klienta torrenta, wbrew przyjetym zasadom. poza tym torrenty szybko staja sie "martwe".
umieszczenie pliku na takiej "przechowalni" to krotkie obciazenie lacza dla osoby wystawiajacej ten plik i teoretycznie niesmiertelnosc pliku (zalezy oo strony). prze zkilak tygodni pliki byly wystawione na fileho.com, ale ichniejsze serwery sa tak obciazone, ze przez tydzien nie udalo sie umiescic pliku z audycja 350. stad zmiana na sendspace, czy jak tam to sie nazywa. niestety i tutaj pojawily sie problemy, cierpliwosci, albo niech ktos fundnie serwer na te pliki 
w tej chwili mozna pliki sciagnac bez problemu
z obserwacji problemu wynika, ze problemy ze sciagnieciem sa wieczorami, byc moze tez popoludniami. natomiast zawsze przed poludniem mozna ze sendspace sciagnac bez problemu
problemy zaczynaja sie od ok. godz. 15.00. wczesniej mozna sciagnac, jesli ktos pracuje rano, to pozostaje tylko sciaganie w weekend
Dobra wiadomość dla wszystkich, którzy mieli ostatnio kłopoty ze ściągnięciem audycji. Udało się wysłać plik z audycją nr 352 na poprzedni serwis, czyli fileho!. W nocnym planie jest już zmieniony link do tego pliku.
Witam! Czy istnieje plik z audycją 353, czy nie potrafię go ściągnąć ? Pozdrawiam eljwt !
[quote eljwt] Czy istnieje plik z audycją 353,
Plik istnieje, tylko ma rozmiar 0. Również mam problem z odsłuchaniem. Pewnie takie rzeczy jest bardzo trudno sprawdzić zaraz po uploadzie, w nawale zajęć.
pozdrawiam gorąco Grzesiek
Po uploadzie jest bardzo latwo sprawdzic zlisliwy Olinie. I wierz lub nie, ale taka kontrola sie zawsze odbywa, tyle ze gowniany serwis fileho po kilku godzinach "wyzerowuje plik" z niewiadomych przyczyn. Poza tym robi on inne psikusy - np. przerywa transfer podczas wysylania, albo gdy juz przeszlo 100 % to nie poda linku do tego pliku i trzeba zabawe zaczynac od poczatku. Rozwiaznie jest proste, koniec z publikacja plikow - teraz czekam az ktos zaproponuje miejsce gdzie mozna skaldowac pliki, ha :>
Witajcie.
Czy ktoś potrafi oszacować liczbę ściągających? Macie może takie dane? Potrzebne m to do oszacowania wymaganego transferu.
Pozdrawiam Andrzej
Witam
To pewnie kropla w morzu potrzeb, ale mimo wszystko wydaje mi się że warto.
Adres do wklejenia w przegladarkę lub program do ściągania ściągający: [nmp:nmp@195.82.170.52]
Dla klientów ftp: adres: 195.82.170.52 użytkownik: nmp adres: nmp
Maksymalnie 5 połączeń w jednej chwili. Maksymalnie jedno połączenie na adres IP.
W tej chwili jest tam archiwum NMP z poprzednich 12 miesięcy bez ostatniej audycji.
Serwer ma łącze pozwalające na ~1Mbit dla ściągających i ~2Mbit na upload. Nie mogę niestety zagwarantować, że będzie dostępny 24/7. W razie problemów proponuję używać dowloaderów, które potrafią "pukać" do serwera z jakąś rozsądną częstotliwością, dajmy na to raz na minutę.
Traktujcie proszę to w kategorii eksperymentu. Sam jestem ciekawy jakie będzie zainteresowanie tymi plikami.
Mam też nadzieję, że samo udostępnianie tych plików jest w pełni legalne.
pozdrawiam
-- Krzysztof 'kesek' Palenta
Liczbe sciagajacych mozna oszacowac, gdyz fileho zlicza pobierania. Audycje 347 sciagnelo prawie 1300 osob, pozostale siegaja 1000. Ile osob sciaga jednoczesnie tego niestety nie wiem, napewno najwiecej w ciagu 24 godzin od ukazania sie pliku. Gdy nastepnego dnia od wrzucenia sprawdzielm ile osob juz sciagnelo liczba ta oscylowala w granicach ponad 300.
Probowalem sie dostac na serwer podany powyzej i mi sie to nie udalo. Potrzebujemy czegos bardziej niezawodnego, bez hasel i innych utrudnien. Nie wyobrazam sobie tych dziesiatkow maili z pytaniami, pretensjami. Ludzie nawet nie potrafia znalesc linku na stronie "bo byl na prawej belce a teraz gdzie, nigdzie nie widze?"
Pomozcie 
No cóż.. szacowany transfer (czyli 100 GB/tydzień) przekracza nieznacznie mój ROCZNY limit na stronie. Szkoda, ale nic nie mogę zrobić
A może jednak megaupload?
"Niestety cała szerokość pasma jest obecnie zarezerowana dla klientów posiadających konta Premium. Darmowe pobieranie plików będzie dostępne po upływie 4 godziny.
Pracujemy obecnie nad zwiększeniem przepustowości dla użytkowników niepłacących. Przepraszamy za utrudnienia.
Zespół Megaupload"
A gonic takich naciagaczy!
Hm. Cisza.
Proszę wrzucić audycję 353 na ftp: adres: estrefa.pl user: tb pass: tb
Do ściągnięcia będzie przez miesiąc.
Cytat:andrzej.szarek
Proszę wrzucić audycję 353 na ftp: adres: estrefa.pl user: tb pass: tb
Właśnie to uczyniłem. Zainteresowani mogą ssać.
pozdrawiam Grzesiek
A tymczasem 354 ukazala sie na megaupload.com. Byla tam juz od kilku dni, ale nie mozna bylo jej zsciaganc, bo serwis robi jakies ograniczenia co do ilosci osob laczacych sie z danego kraju czy regionu, wiec nie podawalem linka nawet. No ale poki co, w tej chwili jest on dostepny, wiec korzystajcie. Moze sie sprawdzi i tak juz zostanie?
Poprawka - sa ograniczenia czasowe co do bezplatnego sciagania. O 14:30 mozna bylo sciagac, o 17 juz nie.
PS - czemu an tym forum nie ma edycji wlasnych postow?
A moze jakis link na megaupload? Jak to mozna sciagnac?
Litości, tylko nie wysyłajcie plików na megaupload. To jakiś popieprzony serwis. W dzień praktycznie nie ma mozliwości ściągania, bo wyskakuje komunikat o jakimś ograniczeniu. Męczyłem się kilka dni i dopiero po pierwszej w nocy dostęp został odblokowany.